Stinge lumina, aprinde lumina

Pe afara inca mai simti o temperatura de 8 grade intr-un ianuarie total atipic pentru clima specifica Romaniei. Primavara este in campanie electorala si apare uimindu-ne pe toti cu vremea frumoasa din ultimele zile. Mai mult, pietele sunt pline de ghiocei, DN-ul de urzici iar livada de la tara a inmugurit toata. Totusi, este ianuarie si asteptam toti sa vina iarna. Pentru ca nu suntem atat de prosti incat sa ne imaginam ca scapam atat de usor. Dar daca scapam inseamna ca scapam? Nu prea. Vremea asta in ianuarie este atat de normala pentru noi precum era prin 1900 normal un negru in functia de presedinte al SUA.

In fiecare an, in incercarea de a pune cat de putin umarul la reducerea consumului de resurse, la noi in tara se organieaza tot felul de evenimente care ne recomanda jucaus sa facem ba una ba alta intr-un spirit civic planetar. Pentru binele nostru. O actiune la organizarea careia am participat si eu se numeste Ora Pamantului. Simplu si la obiect, presupune ca toata suflarea mioritica sa stinga lumina timp de o ora. O sansa frumoasa pe care ne-o acordam in fiecare an noua insine. Nu conteaza foarte tare, dar este o picatura, speram noi, urmata de multe altele pana cand vom reusi sa ajungem la un rezultat notabil.

Proiectul Ora Pamantului a beneficiat si de foarte multa sustinere din partea media, care ne-a pozat, mangaiat pe crestet si laudat ca pe niste cai breji. Inclusiv in recomandarile unui renumit ziar de sport – ProSport – s-a scris despre aceasta initiativa frumoasa. Ideea era – STINGETI LUMINA.

Cum media romaneasca uita care-i stanga si care-i dreapta mai mereu, partenerii nostri de atunci au cazut intr-o admiratie sora cu o coma acuta dupa un weekend in care aveam toate sansele sa ramanem cu impresia ca intr-adevar toata lumea este invidioasa pe noi, motiv pentru care Bute a luat bataie.
A venit asadar victoria Simonei Halep in fata unui fost numar 1 mondial la tenis, victorie care i-a adus accesul in sferturile de finala ale Australian Open. Performanta mare, iar mangaieli pe crestet (nu pentru noi, pentru ea) binemeritate, pupaturi pe portofel si ocazie de neratat pentru a face ceva frumos pentru “eroina” noastra .
Fac o pauza pentru ca simt ca trebuie sa ma explic. Eu nu am nimic cu fata asta. Este extraordinar ce a realizat intr-o perioada in care tenisul este aproape mecanic. E fantastic sa avem si noi un om care se bate cu roboteii de genul Serena Williams. Presa insa transforma totul intr-un ridicol imens.

Revenind la subiect, ce credeti ca fac gazetarii odata incantati de Ora Pamantului in care stingeam lumina? Ne roaga sa o aprindem la meciul din aceasta seara. Pentru Simona, mai.
Pai, stimabililor, noi ce sa mai intelegem? O apindem sau o stingem?
Eu inteleg ca vor iesi poze faine, ca veti avea o crestere de accesari pe site si pe toate retelele de socializare, dar totusi.
Sa inteleg ca Simona va accede in semifinale daca o mana de saraci isi aprind becurile in casa in Romania? Pai e fix ca un pariu asta, numai ca la final nu castigi bani, ci doar o mandrie stupida asupra faptului ca esti roman. Zic stupida pentru ca maine seful tau tot taran va fi cu tine daca o facea si inainte, iar taxele sunt aceleasi.

Eu voi baga masina de spalat in priza diseara in incercarea de a fenta cauza Orei Pamantului oferind astfel un mic impuls electric Simonei.

Bafta, fata draga!

Image Facebooktwittergoogle_plus

Written by Dan Olaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Facebook