Motiv sa fugi la mare in luna mai: Regata Marii Negre 2014, 24-27 mai, Constanta

Ce naiba sa cauti la mare la sfarsitul lui mai? Cu toate ploile astea si vremea schimbatoare nu la asta te gandesti. Daaaaar, pentru ca mereu exista un “dar” care iti schimba planurile, nu ai cum sa ratezi motivul pentru care este musai sa fii in Constanta chiar intre 24 si 27 mai – cum zice titlul, Regata Marii Negre! Si e chiar in mai, adica de astazi in 11 zile. Personal credeam ca anul asta nu ma poate duce nimic catre mare, mai ales pentru ca nu mi se mai pare ca se intampla nimic interesant pe acolo, iar pana la bulgari e drumul prea lung.

Buooon, imi frec mainile de fericire la auzul acestei vesti si ma bucur sa va si povestesc de ce! In primul rand ma bucur pentru existenta acestei Regate, care continua o traditie inceputa undeva prin 1938 cand niste tipi au facut prima cursa de acest gen, ilegala pe vremea aceea. Imaginati-va cum s-au intalnit baietii ca la semafor si s-au provocat la cursa cu, nici mai mult nici mai putin, corabia, frate! In ’38.

Faza si mai tare este ca a noastra Constanta este punctul in care se organizeaza anul acesta festivitatile finalului regatei, ceea ce inseamna ca toate megaambarcatiunile cu panze prezente vor fi accesibile vizitatorilor gratuit. Sigur ati visat de mici sa va urcati la bordul unei corabii din “Toate panzele sus” si sa-i ardeti un polonic in cap cuiva pozand in Izmail (gluma nisata, doar pentru ai batrani ca mine).

La start va fi pana si vestitul bric “Mircea”, nava amiral a flotei romanesti, secondata de Adornate, un vas mai mic dar in aceeasi masura de impresionant, ambele reprezentand Romania. Ca sa ramanem in trendul discutiilor din ultima vreme, la frumoasa adunare va fi prezent velierul rusesc “Sedov”, cel mai mare velier din lume, cu o lungime de 117,5 m. Spioni, hai la spionat asadar!

Pe langa cele trei amintite mai sus mai sunt inca 11 ambarcatiuni care mai de care mai cochete pe care cu siguranta vreti sa le investigati.

Ma bucur ca un copil pentru chestia asta pentru ca acum vreo 4 ani (la mine totul se intampla acum 3 ani, iar daca mi se pare ca a trecut mai mult zic 4 ani) am stat in fiecare weekend din vara pe un frumos velier pentru o promotie. Harmony 42 se chema velierul. Aici m-a prins microbul rau de tot. Pe langa delfinii pe care ii vedeam in fiecare weekend jucand-se pe langa vasul nostru, trebuie sa spun ca a fost o experienta mult prea faina incat sa nu gusti vreodata din placerea de a naviga. In plus, skipper-ul mi-a dat voie sa manevrez vela, ceea ce nu inseamna munca usoara, insa m-a convins usor.

Ca sa intelegeti si mai bine despre ce este vorba in eveniment dati un click pe link-ul de mai jos, bucurati-va de imagini si hai la mare pe 24-27 mai!

P.S. – ca sa ma dau mare uite si niste fotografii cu mine pe velier. Femei, pregatiti-va!

263697_131181346966524_5826779_n 282152_131180080299984_4305140_n 281312_131180050299987_2916656_n Facebooktwittergoogle_plus

Written by Dan Olaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Facebook