Felix Baumgartner in Romania pe 23 octombrie

Pe 23 octombrie 2014, la Stejarii Country Club, se organizează conferinţa inovativă de leadership #BusinessOdyssey din seria Enlightening 3.0, eveniment din portofoliul Conference Arena. Invitat este Felix Baumgartner, singurul om care a sărit de la 39 de kilometri înălţime şi a atins viteza sunetului în cădere.

M-am tot intrebat in perioada asta de ce nu se apuca omul sa tina discursuri cu diferite ocazii. Adica cel putin pe mine m-a impresionat determinarea lui in munca pe care a depus-o pentru un salt atat de riscant. Iti trebuie niste…stomac ca sa-ti risti viata pentru a-ti depasi o limita.

Succesul ulterior al lui Felix Baumgartner vine foarte mult si din faptul ca multi dintre noi ne identificam cate putin cu el fara a risca sa ne simtim penibili. Fiecare dintre noi am avut un moment in care am reusit sa ne depasim limitele si sa realizam ceva incredibil, cel putin pentru noi.

Imi amintesc si acum clar un moment pe care il pastrez ca pe unul foarte pretios, un moment in care eu mi-am dovedit ca daca vreau sa fac ceva si fac suficiente eforturi, o sa si reusesc. Era prin anul 2000 momentul asta. Faceam atletism de vreo 8 ani in paralel cu handbalul si ma pregateam pentru Campionatul National de Atletism pentru juniori. Eram la liceu intr-o clasa de fete ( adica eram singurul baiat din clasa), asadar la orele de sport imaginati-va ca nu faceam mare branza, si ma antrenam cu spor pentru campionat. Faceam vreo trei antrenamente pe saptamana cu antrenorul, insa stiam atat eu cat si ceilalti baieti, ca nu avem nici macar o sansa la o medalie. Cand pornesti cu sansele astea de obicei te demoralizezi si renunti. Dupa ce am terminat anul scolar am luat decizia de a ma antrena de trei ori pe zi, 7 zile din 7. Nu am mers la mare sau la munte, nu am iesit in oras cu prietenii ci doar ieseam sa alerg de dimineata la ora 7 ( asta era antrenamentul cu antrenorul), la pranz de la 12 si seara de la 7. Am facut asta timp de doua luni aproape. Facand sport in Slobozia, orasul meu de bastina, sansele nu erau mai mari de 0% pentru a reusi in acest sport. Nu aveam nici pantofi de alergat corespunzatori, alergam in tenisi. Picioarele mele aratau ingrozitor si ma dureau ca atare. In loc de vitamine beam o licoare ciudata facuta cu soc si miere si tot felul de alte plante pe care mi-o dadea antrenorul. Ca la tara, nu? La ora concursului de stafeta 4x100m eram incredibil de plin de incredere si totodata linistit. Am luat bronz. Patru baieti din Slobozia, baieti care se antrenau in tenisi, care beau licoarea dubioasa de la prof, care nu aveau cazare pentru seara aceea cat au fost in Bucuresti, care venisera cu trenul de 5 dimineata in Capitala si care aveau tren seara la 8 de la Obor, au luat medalie de bronz la Campionatul National de Atletism pentru juniori. Pentru mine inseamna mult, desi pare putin.

Cam asta este motivul pentru care mie imi plac mie oameni precum Felix Baumgartner si pentru care ma bucur ca s-a apucat de vorbit si impartasit experiente. O face de ceva vreme, iar pe 23 octombrie ajunge si in Romania datorita celor de la Marketing Insiders Group. Omul vine si ne vorbeste despre leadership si despre limitele fiecaruia, limite pe care daca nu le cunosti si nu le accepti, nu ai cum sa le depasesti vreodata.

Pe langa interesantul domn Baumgartner, conferinta mai propune o serie de speakeri buni pe care cu siguranta ai vrea sa-i asculti: Heather White – CEO, 2020 Communications Inc, Canada; Jean-François Fallacher – CEO, Orange RomaniaAlex Gavan – Speaker Inspirational si alpinist de altitudine extrema, Romania; Youssef Hautier – Managing Director, Sonic+Pay; Robert Murray – CEO, GPG Technical Services, Canada; Christopher Neesham – Psiholog Corporatist si Instructor, Australia; Catalin Velescu – Managing Director, 3M Romania. Conferinta va fi moderata de Oana Marinescu -Facilitator Strategic, Consultant Comunicare si Fondator OMA VISION.

Pentru ca stiu ca nu poti fi un profesionist bun daca te dai destept tot timpul, am luat decizia acum ceva timp sa stau si sa ascult ca un copil de scoala orice spun oamenii mai experimentati decat mine. Spun si cred ca este singurul mod in care pot evolua profesional, ascultand si marcand in minte cu stegulete greselile si succesele facute de altii. Inca un motiv sa ma aflu printre gurile cascate de la aceasta conferinta.

Biletul costa 414 euro + TVA, iar eu voi face aceasta investitie in mine. Ce puteti face voi, este ori sa cumparati un asemenea bilet, ori sa castigati o invitatie participand la un concurs facut de acelasi Chinezu’ pe blogul sau.

Accesati asadar link-ul de mai jos pentru a va incerca norocul si pentru a fi pe 23 octombrie printre cei care il vor cunoaste si asculta pe Felix Baumgartner.

 http://cristianchinabirta.ro/2014/10/10/ia-sa-vedem-noi-pe-cine-trimit-sa-il-vada-pe-felix-baumgartner/

enlightening Facebooktwittergoogle_plus

Written by Dan Olaru

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Facebook