Luminita Dobrescu – Of inimioara

Nu am uitat de promisiunea facuta, asa ca poftiti inca o melodie din anii ’60. Chiar si melodia asta s-a putea sa va para cunoscuta. pentru ca a avut parte de ceva mai mult succes la vremea ei.

In videoclipul de mai jos aveti exact momentul de glorie trait de piesa “Of inimioara”, la Cerbul de Aur in 1969. Luminita Dobrescu devenea in ’69 primul artist roman care castiga un trofeu la Cerbul de Aur.

Nascuta in Bucuresti, in anul 1946, Luminita Hortensia Dobrescu a trait in perioada 1965-69 gloria maxima, fiind platita foarte bine ( se pare ca era platita la nivelul unui “Artist al poporului”) si fiind apreciata de cuplul Ceausescu. Ei bine, succesul s-a terminat in ’69, dupa ce a castigat la Cerbul de Aur, cand regimul comunist i-a cerut sa devina informator. A fugit in Germania unde a si ramas, trecand in totii anii acestia de la muzica la arta plastica, in 2011 fiind chiar proprietara unei galerii.

Enjoy!

Facebooktwittergoogle_plus

Written by Dan Olaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Facebook