Christoph Waltz – omul spectacol

Din cand in cand apare cate un personaj pe care te simti obligat sa il aplauzi frenetic in orice aparitie a sa. Christoph Waltz este un asemenea personaj. Zic personaj pentru ca, exact ca in cazul lui Benedict Cumberbatch, are un stil propriu de a juca orice rol, chiar si roul sau de Christoph Waltz.

Aseara am fost la avanpremiera Big Eyes ( Big Eyes: Ferestrele Sufletului ), un film al lui Tim Burton despre o poveste celebra in Statele Unite ale anilor ’50. Este vorba despre scandalul iscat intre sotii Keane ( Margaret si Walter) pentru picturile “ochioase” care au facut ( si mai fac) ravagii peste ocean. Filmul ia partea castigatorului acestei dispute ducandu-ne rapid cu gandul catre ideea de film realizat la comanda.

Chiar si asa, Tim Burton are geniala idee de a-l folosi pe Christoph Waltz ( care, iata, nu este doar actorul lui Tarantino) intr-un rol care nu anunta foarte multe. Waltz intra in film cu moaca aia a lui nesuferita din “Inglourious Basterds” si continua asa. Un spectacol desavarsit este omul asta! Filmul lui Burton este scena lui pe care face ce vrea si cum vrea el.

Joaca rolul lui Walter Keane, normal, si ma gandesc eu ca daca acest rol nu era al lui Waltz nimeni nu ar fi inteles personajul atat de bine.

Musai de vazut! Daca nu va intereseaza povestea atat de tare,desi nu-i de lepadat, mergeti pentru Waltz!

Din nou, inca un film fain adus de Forum Film Romania. 

Multam frumos de invitatie!

Facebooktwittergoogle_plus

Written by Dan Olaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Facebook