“The Romanians are coming”, episodul 2

In cel de-al doilea episod lucrurile se agita putin. Mai apar doua personaje, Alex, tipul care a pierdut totul in Canada, ajunge la capatul puterilor si vedem in final ca lucrurile nu sunt nici pe departe asa cum le visau protestatarii ultrasensibili impreuna cu tentativa de prim ministru al nostru.

Am profitat si de data aceasta de o ocazie de a ne face de rahat cu cea mai mare gratie. Poate, desi este ca si cum ai crede in Mos Craciun, vom invata si din treaba asta ceva. Daca sensibilii despre care vorbeam mai sus isi tineau gura pana la episodul 2 ( cu toate ca din primul lucrurile erau destul de clare), Ponta si Jinga ar fi putut sa spuna ca ei au sprijinit realizarea materialului. Dar cand esti prost si te ia gura pe dinainte ramai tot prost.

Pe mine m-a deprimat putin episodul pentru ca stiu de foarte aproape genul acesta de oameni disperati, iar disperarea lor este unul dintre lucrurile careia putini oameni ii pot face fata.

Repet, vina nu este alor, a englezilor nici atat ( ei au totusi o politica datorita careia personajele in film mai au o sansa de a castiga bani ), ci a noastra, pentru ca votam cu fundul sau stomacul si pentru ca inchidem ochii la toate marlaniile care ni se intampla. Apropo, daca niste fraieri ( sa ma ierte cei care au rude printre acestia, intentia mea nu este sa jignesc ) au murit in ’89 pentru ca noi sa avem libertatea de a ne manifesta nemultumirile, hai sa nu ne batem joc de asta si sa ne manifestam cu masura atunci cand chiar este cazul.

Mai jos, episodul 2 din “The Romanians are coming”

Facebooktwittergoogle_plus

Written by Dan Olaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Facebook