Zvon interesant: un popa din Prahova are 200 de tiruri

Sa mor de inima si alta nu la auzul ultimului zvon care suna destul de plauzibil. Zic zvon, pentru ca nu am nume si nici nu pot spune foarte multe despre treaba asta pana cand nu aflu detaliile necesare. Povestea este asadar spusa de un prieten la o tigara socat si el la randul lui.

Se face asadar ca la o reprezentanta exista 200 de capete tractor inmatriculate cu numarul BNR si nu-s ale Bancii Nationale a Romaniei. Se mai face ca cele 200 de capete tractor nu au fost pe la vreun “control” si ca atunci cand s-a facut momentul sa fie duse la “doctor” proprietarul lor a decis ca mai bine le vinde.

Se pare ca cei de la reprezentanta spun ca acele capete tractor ( cabina si motorul de la tir, pentru cei care au impresia ca vorbim despre un tractor) apartin unui preot din Prahova. 200 de bucati. Nu preotul Tanase, mai, ca el e de partea binelui!

Facand un calcul rapid, un cap tractor nou ( se spune ca asa le-a luat tata popa ) costa undeva la 80000 euro, iar 200 costa… 16 mil. euro. Zvonul spune ca preotul le-ar fi luat cu banii jos. Da, mai, cu bani cash!

Mai mult, se pare ca soferii acelor tiruri care aduc lumanari, tamaie si ce mama dracu (Doamne, iarta-ma!) mai au ei de adus sunt calugari si nu altceva.

Daca nu-ti vine sa tipi inca, inseamna ca nu stii ca BOR nu plateste taxe, niciun fel de taxe pe nimic, adica nici macar la vama.

Acum, chiar daca este doar un zvon si inca nu am apucat sa investighez mai in detaliu, nu pot sa nu ma gandesc la campania pe care o face Biserica in aceasta perioada cu orele de religie in scoli. Totodata nu pot sa nu ma gandesc la ce mama naibii transporta astia in 200 de tiruri avand in vedere ca la vama cel mai probabil scapa necontrolati. Bineinteles, tot ce aduc, aduc de la muntele Athos ;).

Intre timp, preaminunatul si preaveselul patriarh Daniel ( ma gandeam sa-mi schimb numele din cauza astuia), primeste de la stat in fiecare luna 7731 RON la care se adauga 6.169 de lei, “nu de la stat, ci din fondurile proprii ale Arhiepiscopiei Bucureştilor”, după cum a precizat Patriarhia într-un comunicat transmis recent. Adica primeste in fiecare luna cat Iohannis ( aprox. 6500 RON) si Ponta ( aprox. 6200 RON ) la un loc.

Momentan ramanem cu zvonul, insa incerc sa sap cumva pentru ca m-a facut foarte curios toata chestiunea.

Hai, Doamne ajuta!

Facebooktwittergoogle_plus

Written by Dan Olaru

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Facebook