Klaus, Uber si taximetristii

Citesc ieri pe metropotam.ro cum ca s-a intamplat ceva cumva si al nostru Klaus este creditat cu una dintre cele mai proaste miscari dintre miscarile cele mai proaste. Klaus Iohannis zic. Monsieur Le President al nostru.

Cei de la Metropotam zic cam asa:

In august 2014, Guvernul a adoptat o lege care interzice persoanelor fizice sau juridice sa efectueze transport public de persoane cu un autoturism fara a avea autorizatie de transport in regim de taxi emisa de autoritatea administratiei publice.

Atunci, Guvernul a initiat un proiect pentru completarea Legii nr.38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, iar acesta a fost adoptat de Camera Deputatilor la inceputul lui mai 2015.

Astazi, 3 iunie 2015, a primit si ultimul aviz, cel al presedintelui Klaus Iohannis, asa ca Uber este declarat oficial ilegalsi, prin urmare, nu mai poate fi prezent pe piata de transport public. Decizia urmeaza sa fie publicata in Moniitorul Oficial.

Aparut la noi in februarie 2015, platforma a reprezentat o concurenta serioasa pentru companiile de taxi din Bucuresti, oferind servicii mult mai bune. Principalul motiv pentru care calatorii optau pentru aceasta aplicatie era faptul ca ea te conecta in timp real cu soferii.

Absolut nesurprinzator, taximetristii au acuzat ca Uber este ilegal, facand mai multe demersuri in acest sens.

Odata cu avizul dat de presedintele tarii, Romania se alatura unor tari precum Spania sau Franta, care au interzis la randul lor Uber.”

Mai, sa fie?! Pai ia fii atent ce zic astia de la Uber!

“Speculaţia din media care spune că Uber a devenit ilegal şi care se referă la amendamentul la legea taxiului nu este relevantă pentru operaţiunile noastre. Amendamentul a introdus contravenţii pentru taxiurile pirat ce operează în Bucureşti şi în suburbii. Serviciul nostru de ridesharing nu este acoperit de legea taxiurilor şi de aceea nu ne priveşte în mod direct. Uber lucrează direct cu legislatorii din România pentru a pune baza unui cadru legislativ care să cuprindă opţiuni inovative de transport şi anume ridesharing”

Pai cine mananca rahat? Metropotam sau Uber? Se poate ca Uber sa incerce sa iasa basma curata dupa treaba asta, insa articolul celor de la Metropotam imi suna 100% a ” Iuie Mohannis” fara vreo legatura cu Uber si legalitatea acestui serviciu.

Nu acum multa vreme am inaugurat categoria “shitaxi” pe blog, categorie nascuta din cauza si datorita unui dobitoc pe numele sau Coltuc Florian Orlando, sofer la Taxi Leone. Apropo, sper ca omul sa nu mai conduca vreo masina vreodata. Scriind despre intamplarea pe care am trait-o cu imbecilul am dezgropat tot felul de povesti despre taximetristi, povesti intotdeauna de groaza si niciodata amuzante. Da, taximetristii aia care nu ma indoiesc ca au facut presiuni ca sa se scoata Uber si alte servicii similare in ilegalitate.

Voi stiti care sunt conditiile pentru a deveni sofer Uber? Pai, in primul rand trebuie sa ai masina si nu orice cazatura de masina. Apoi nu trebuie sa ai amenzi neplatite. Apoi sa ai cazierul curat.

Am enumerat doar 3, insa sunt mai multe.

Care sunt conditiile pentru a deveni sofer de taxi, adica “tata la jmecheri” in Romania? Nu stiu, pentru ca in afara de a avea permis de conducere nu gasesc alta conditie. Nu, nu trebuie sa stii orasul pentru ca am eu vreo 10 experiente in care stau si povestesc soferului pe unde si cum se ajunge.Cazier? :))))))))))))) Really! Pai cine pusca mea sunt unii dintre cei mai la vedere pesti ( proxeneti, ma) din tara? Mai este un mister pentru cineva faptul ca taximetristul care face figuri ca ii murdaresti bancheta din spate cu par de caine duce curve toata noaptea si, ocazional, mai si gazduieste “meciuri”? Mai este un mister pentru cineva faptul ca o buna parte dintre soferii de taxi din Romania sunt si interlopi? Nu zic ca sunt neprinsi. Stiu soferi de taxi de la Meridian care au facut ani buni de parnaie, apoi s-au intors linistiti la munca. Mai fac si mistouri intre ei intrebandu-se de ce sunt tunsi la zero.

Pai este dreptul nostru ca cetateni sa mergem cu masini care stau sa cada ( diferenta de tarif nu …face diferenta)  conduse de interlopi cu brat de aruncatori la baseball cu chef de vorba si pareri clare legate de absolut orice subiect, pareri pe care trebuie neaparat sa ti le spuna si tie.

In fine, sfatul meu este sa incercati sa alegeti orice alta alternativa de a va deplasa in orasul asta! Mergeti pe biciclete, pentru ca e cald afara si faceti si sport! Mergeti cu autobuzul, pentru ca platiti taxe pentru el! Mergeti cu Uber sau Black Cab, pentru ca sunt servicii de calitate! Mergeti naibii pe jos! Sau cu masina personala, dar asta e o solutie de rahat ;).

Oricum ar fi, imi este destul de clar faptul ca intr-un viitor apropiat Klaus Iohannis va fi vinovat de efectul de sera si de faptul ca murim toti la un moment dat.

 

P.S. – Muie Metropotam ( daca alta litera nu au! )!

 

Facebooktwittergoogle_plus

Written by Dan Olaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Facebook