Cum sunt vandute apartamentele din Bucuresti? Episodul 1

As putea spune ca ramane un mister inca pentru mine, insa inteleg un pic mai mult subiectul decat atunci cand am inceput sa caut ( in februarie).

Pentru o persoana care face imagine si intelege catusi de putin subiectul este o adevarata experienta de trait. Totodata iti poate parea un subiect bun de exploatat si de facut ceva new business. Dar nu :).

Din februarie pana acum cred ca am vizualizat pe net cel putin 1000 de apartamente si am vizionat vreo 60. Am vazut la toalete jegoase, chiloti atarnati pe sarma, copii pozati dormind, icoane, carpete si  gropi de gunoi indoor cat nu as vedea si daca m-as uita de 100 de ori la toate filmele lui Kusturica.

Am luat un apartament care poate exemplifica foarte bine ce tip de apartamente vand oamenii in Bucuresti la 53000-60000 euro. Nu mi-a fost foarte greu sa gasesc un exemplu pentru ca este plin internetul de ele.

Pregatiti?

O moderna groapa de gunoi din Centrul Bucurestiului, gazduita de un apartament de 52 mp

O moderna groapa de gunoi din Centrul Bucurestiului, gazduita de un apartament de 52 mp

Poza de mai sus este facuta intr-un apartament de 2 camere din Piata Victoriei, asa cum ne informeaza Coldwell Banker, agentia care reprezinta aceasta proprietate. Ce intelegem de aici? In primul rand faptul ca agentia nu prea vrea sa vanda apartamentul pentru ca altfel le-ar fi spus oamenilor sa puna gunoiul unde ii sade bine, adica la gunoi, groapa de gunoi, aia de afara.

Probabil ipochimenul care salasluieste in preacinstita casa trage de fiare. Probabil aceleasi fiare care au si locuit in casa. Probabil ca locuitorul adapostului din imagine este proaspat divortat pentru ca a decis ca masa de calcat nu mai este necesara nemaiexistand cineva care sa o foloseasca. Ajungem apoi la sfoara de rufe unde a atarnat exact cum trebuie un cojoc la care ravneste cu siguranta un hipster acum, mai ales ca WINTER IS COMING. Sistemul de amaraj folosit este unul de inteligenta sclipitoare, mai ales atunci cand vrei sa vinzi apartamentul. O gaura in plus nu strica niciodata.

Urmatoarea poza.

Un frumos cadru in care aflam ca proprietarul se incalta cu BIT-uri si ca usa este pur si simplu.

Un frumos cadru in care aflam ca proprietarul se incalta cu BIT-uri si ca usa este pur si simplu.

Teoria mea pare a fi buna. Nu se observa semne clare ale existentei unei femei prin casa. Soschetii sunt de barbat, chiar si papucii aia naspa. Proprietarul este mandrul posesor al unor perechi de pantofi marca BIT, scapand de doua ori si pe la Deichmann ( cam asa pare cutia de sub BIT ) si Denis. Ce a vrut sa ne arate omul aici? Pai ca are usa vintage si un dulap dupa ea unde opulenta l-a determinat sa-si tina pantofii. In rest observam ca usa are cant si ca o perdea poate sa lase privitorul sa observe ce se intampla in camera atat cat trebuie, daca esti genul ala de om.

Next!

O adevarata batalie intre concepte care demonstreaza o zbatere interioara care s-a dus pe pereti

O adevarata batalie intre concepte care demonstreaza o zbatere interioara care s-a dus pe pereti

Cam asa. Nu prea stii de unde sa incepi. Deja gasesc perfect normal faptul ca omul doarme pe canapea. Ceasul desteptator pentru care situatia cu cablurile alea este atat de complicata arata clar acest lucru. Canapeaua? Pai cred ca este ultima problema, nu?

Trecem la acel superb Miro care subliniaza eleganta unui suflet nobil care-si face veacul in acest asezamant. Camera deja nu mai are huma pe pereti, ci probabil o mana de lavabil care o face a fi camera in care isi desfasoara omul toata activitatea de acasa.

Trecem usor la parerea omului despre credinta, un adevarat “statement” cu pieptul gol in bataia pustii. Pardon, pistolului. Nu stiu exact ce sfant este in icoana, insa pistolul asezat cu grija sub ea are semnificatii puternice. Un fel de “Daca vrei sa intri in casa sa-mi furi gunoiul, te impusc, Dumnezeu mi-e martor”. Bai, nu intri sa iei aparatul ala de ridicat greutati de frica sa nu te ia omul la ochi.

Oameni buni si mai putin buni, asta este una dintre casele “cuminti” pe care le-am vazut pana acum. Nu treaba asta cu ce este pe pereti este grija mea cand cumpar o casa, insa ma tot intreb cum pusca mea, pardon, pistolu’ meu, cred proprietarii ca vor vinde? Mai mult, cum pistolu’ meu considera Coldwell Banker ca e ok sa-si puna logo-ul pe mizeria asta? Probabil ca pentru asta cer comisionul ala de 3%, un fel de spor de rusine.

Revin in episodul urmator cu detalii despre agentiile imobiliare, un alt subiect frumos de spus macar la o bere pentru fraierii care incearca sa-si cumpere case.

Pana atunci mai stati un pic cu chirie pentru ca aia nu-i pe 30 de ani.

 

 

Facebooktwittergoogle_plus

Written by Dan Olaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Facebook