#coruptiaucide dar cine #ucidecoruptia?

Stim din pacate. Ucide in diverse forme. Ucide mai mult sau mai putin direct. Cat va continua sa o mai faca?

Astazi au picat doi. Era sa zic “piloni ai coruptiei” dar m-am lovit de propriul ridicol in care m-am scaldat si deunazi cand chemam semenii la rupt capete. Imi gasesc totusi o scuza pentru asta, aceea de a resimti fizic disperarea care m-a cuprins atat ca simplu cetatean al tarii cat si ca antreprenor mic, insignifiant. Toata spaima asta s-a tradus intr-o greata care m-a facut sa fiu inutil la birou si foarte pus pe a le face rau acestor persoane. Nu ma refer la cei trei actionari de la Colectiv, ma refer la maestrii bucatari care au intretinut coruptia la foc mic timp de 25 de ani ca niste muncitori platit la ora de lucru care stau degeaba asteptand sa mai treaca o ora care mai aduce ceva bani in buzunar.

Nu voi chema pe nimeni la ucis de corupti, nu am luat-o inca pe drumul ala, dar tare mi-as dori sa putem ucide coruptia. Tare mi-as dori sa traiesc intr-o tara in care salariile reale sunt alea de pe cartea de munca, o tara in care patronul care face sute de mii de euro pe an pe spinarea ta sa nu te oblige sa-ti iei concediu fara plata din trei in trei luni, o tara in care afacerile nu se mai fac doar pe prietenie, o tara in care autoritatile sa nu fie nevoite sa cheltuiasca ( printr-un alt act de coruptie ) gramezi de bani ca sa te invete ca nu-i bine sa dai spaga la medic prin filmulete mediocre.

Trebuie sa stim foarte clar ce vrem, iar primul pas spre a obtine aceste ucruri este sa incepem sa ne schimbam pe noi insine. Este incredibil de important sa facem asta. Asa cum tuturor le-a fost teama ( pe buna dreptate ) sa arunce o piatra aseara, asa ne este teama sa incepem sa fim corecti. Daca vecinul nu va fi corect? Daca eu sunt singurul prost care este corect in timp ce altii “se descurca”?

Trebuie sa invatam sa avem incredere unii in altii! Trebuie sa stim sa oferim incredere ca sa primim incredere! Un asemenea proces nu dureaza o zi sau doua, dureaza multi ani, insa trebuie sa inceapa de undeva. Intelectuali, oameni de calitate, manelisti, cocalari, oameni mediocri, marlani, toti trebuie sa invatam sa fim buni pentru a ni se intampla lucruri bune. Nu-i o prostie pe care o spui dupa care te iei de mana cu altii si dansezi in cerc, este o realitate pe care o rostim fara a o intelege de fiecare data cand suntem pusi in situatia de a ne da destepti.

Mie inca imi apar postari pe Facebook din partea unor oameni pe care ii stiu a fi “mostenitorii” astora pe care vrem sa ii schimbam. Zambitori, jubiland in jurul antipatiei publicului fata de adversarii lor, multumind divinitatii pentru ( imi cer iertare de la familiile victimelor daca suna crud, insa asa sunt ei, cruzi pana la Dumnezeu ) norocul care i-a lovit cu dezastrul de la Colectiv, isi asteapta randul la tron latrand si aratand cu degetul la ce fac ceilalti. Lor le doresc, nu moartea pentru ca ar fi prea usor, ci un loc rece, exact ca in povestile fantastice ale Elenei Udrea, in care sa se “lupte cu sobolanii pentru mancare”.

Cu greata fata de ei, din respect pentru memoria victimelor dintotdeauna ale coruptiei si cu dorinta arzatoare de a trai in tara pe care mi-o doresc voi iesi diseara in strada. Chiar daca mama mi-a spus sa nu o fac.

Facebooktwittergoogle_plus

Written by Dan Olaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Facebook