Point Break, “fuck yeah” precoce

Sambata seara eram aproape de Ploiesti si, cum cu o seara inainte imi scosese cineva din cap jocul de rummy, am decis sa-mi iau sotia si soacra ( suna ciudat sa-i zic asa, dar asta e termenul ) la film. A fost Point Break, un fel de punte intre generatii, pentru ca vazuseram toti trei filmul din ’91 cu Keanu Reeves si Patrick Swayze regizat de Kathryn Bigelow. Trailerul era misto asa ca am zis ca nu are ce sa fie naspa.

Povestea o stiti probabil din primul film. Agentul FBI tanar si pus pe afirmare se baga intr-o ancheta de anvergura si incearca sa prinda baietii rai intrand in grupul lor de practicanti de sporturi extreme.  Referinte destul de clare la primul film, insa fara a insista prosteste. Filmul era si aiurea sa nu fie disponibil in 3D, pentru ca altfel iesea prost tare. Si mai prost adica.

Daca vrei poveste misto care sa te tina in tensiune nu e cazul. Filmul este misto tare pe partea de sporturi extreme. Iesi din sala cu o mare pofta de a te arunca de undeva. In scopuri de recreere, ma, nu altceva. Foarte tari experientele prezentate, inclusiv duduia ( pentru ca intotdeauna este o duduie cu tatele mai mici sau mai mari care il zapaceste pe baiatul bun ).

In rest omul nostru, agentul Utah, un agent FBI fost practicant polivalent de sporturi extreme, isi da chilotii jos prea devreme. Adica auzi pe la mijlocul filmului “Stop, totul s-a terminat! FBI!” si chiar asa e. Adica acolo e gata povestea. Iti vine sa spui tu in sala, ” hai, ma, cumetre, ce te agiti asa?!”. Total aiurea si precoce ca avantul unui puber la prima experienta de viata. Ala e momentul “mai inutil ca praful de pe fundul marii”, vorba lui Macanache ( E ce trebe? ). cel putin nu atunci. Oricum, eroul nostru blond, ca asta e blond, repeta avertismentul asta de inca vreo 4-5 ori pana la final.

In fine, pofta mare de sport extrem. Scenele alea sunt incredibile si fac toti banii fie ca este vorba despre snowboarding, base jumping , catarat sau …surfing. A, ca si in filmul din ’91, toate socotelile se incheie pe placa de surf. Cum? Pai puneti mana de vedeti ambele filme pana la urma.

Asadar, Point Break, un film cu imagini genial legate de o poveste care pana si pentru regizor si scenarist a cazut pe planul …trei sau patru.

still-of-teresa-palmer-in-point-break-(2015)-large-pictureRamai totusi cu o dorinta arzatoare de a o mai vedea pe Teresa Palmer in mai multe filme. Teresa Palmer, duduia aia buna de ziceam de ea mai sus, care are si un copil pe nume Bodhi. Asta-i numele personajului negativ…adica personajul misto din film.

Ia d-aici si trailer. Merge vazut la cinema pana la urma.

 

Later edit: Ozaki Eight se pare ca nu exista.

 

 

Facebooktwittergoogle_plus

Written by Dan Olaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Facebook