Barnevernet, atunci cand o stire TREBUIE sa devina tragedie nationala

M-am cam saturat sa ii aud pe toti sclifositii, toti ipocritii consumatori de Capatos sau “Soacra / mireasa pentru fiul meu”, Wow Biz, Maruta si alte mizerii existente pe ecranul ala mic din casa. Pardon, ecran mare, ca suntem in Romania, ne respectam.

Mamaie se uita la “Soacra pentru fiul meu”, dar ea nu intra in discutie pentru ca e ruda cu mine si asa sunt eu al dracu si partinitor.

Va intreb si eu, ca omul, pe voi, astia care va dati de ceasul mortii ca familia Bodnariu si-a pierdut cei 5 copii, ce dracu’ aveti, ma?

Situatia este simpla, aia mica a zis mai in gluma mai in serios ca si-o mai fura din cand in cand acasa de la tac’su. Norvegienii, pentru ca ei nu stau la glume proaste, au reactionat si gata. Ati fi vrut sa se intample ca la noi? Pai nu, nu? Pai nu vrem noi ca lucrurile sa mearga ceas? Uite exemplu de ceas! Norvegienii nu se joaca de-a “cine a pus cacat pe clanta” ( expresie imprumutata si auzita live de la nea’ Oprescu ), astia vin si-ti iau copiii daca ei considera ca nu stii sa ii cresti.

Toata lumea o arde cum ca oricine mai da cate o palma la fund copilului, ca asa e la noi, ca asa ne-am facut mari insa uita cu totul unde dracu s-a intamplat tarasenia. Tocmai in Norvegia, frate! Te duci la oameni in tara, beneficiezi de toate facilitatile lor, dar cand vine vorba sa respecti legile nu-ti mai convine pentru ca astea contravin legilor interne ale romanului prost. Mai mult, o sleahta de imbeciloizi s-a si deplasat acolo sub forma de delegatie oficiala sa le explice ei norvegienilor cum sta treaba. Ha ha haaa! Ha haaaaa! Cum ar zice “bejetii salon de Facebook”, BAEJNEBOON!?

Nu zic ca nu e naspa faptul ca astia si-au pierdut copiii, insa, pana mea, cum ii cresti asa ii ai…sau nu-i ai. Oamenii nu sunt ei neaparat de vina, de vina este legea aia nescrisa romaneasca conform careia “unde da tata creste”. Si eu mi-am luat-o in copilarie din cauza fratelui mai mic de foarte multe ori. Ca greutati, ca eram si un drac, mi-o luam fara proteste. Bataia zic. Daca eram in Norvegia, acum ma chema Olaf, insa am crescut aici. Nu-i condamn pe ai mei, ca ii iubesc tare, insa poate d-aia am eu o problema cu autoritatea ( nu cu autoritatile ).

Peste toate astea, lasand si Tourette-ul dezlantuit mai sus, suntem incredibil de parsivi noi, romanii. S-au dus parlamentarii nostri la  norvegieni sa descurce itele intr-un caz simplu. Repet, vorbim despre un stat care are reguli de care se si tine. Nu m-am uitat prin ele pentru ca nu sunt specialist in domeniu, insa oamenii au niste reguli. Daca vrei sa stai la ei in casa le respecti sau nu, e alegerea ta, dar trebuie sa platesti pretul pentru nerespectarea lor.

Tot scandalizatilor peste masura le pot sugera sa nu se mai intrebe de ce e legea asa in Norvegia si sa-si ocupe timpul cu a se intreba de ce dracu la noi in tara nu suntem in stare sa avem grija de copiii din orfelinatele noastre. Repet ” noi” si “noastre” pentru ca poate nu intelegem. La noi copiii institutionalizati mor de foame, mor de cancer pentru ca nu au medicamente, la noi copiii astia sunt la mila corporatiilor care ii viziteaza sub umbrela darnica a CSR-ului, la noi cei care se ocupa de asigurarea unui mic zambet in coltul gurii pentru astia mici suntem noi, nu statul care aloca bugete pentru asta tot din banii nostri.

Merg caii astia breji ai nostri la norvegieni sa vada despre ce este vorba si sa rezolve situatia in timp ce nu cred ca norvegienii au venit vreodata cu scandal la noi sa vada pe ce mama dracului cheltuim noi celebrele fonduri norvegiene. Amuzant si nu prea.

Brusc am uitat de Oprea, de Ponta, de lucrarile stiintifice scrise in 2 zile in temnita, de Colectiv, de coruptie si mergem noi sa ii invatam pe altii ce si cum. Strigator la cer! Strigator la cer cat de prosti suntem considerati a fi!

Hai sa ne linistim si sa ne dam un pic seama ca daca urlam despre altii ca sunt nenorociti asta nu ne face pe noi niste oameni mai putin “de rahat”!

 

Facebooktwittergoogle_plus

Written by Dan Olaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Facebook