Iar, ba?

Pentru ca americanii sunt tampiti ( chiar sunt ), olandezii niste depravati si noi restul niste prosti, ieri am aflat cu bucurie in inimi ca autoritatile din Romania au reusit sa rezolve toate faradelegile in tara asta si l-au arestat pe marele raufacator cunoscut drept Cheloo.

Ma uitam de dimineata la stiri pe Pro si il ascultam pe Mihai Dedu cum povesteste el frumos despre arestarea lui Cheloo si cum ca el este banuit ca ar face trafic cu drogul denumit printre consumatori “iarba”. E, cand spunea asta, pe ecran apareau el si duduita blonda ( nu reusesc sa le tin minte numele ca se tot schimba ) pe care o umfla rasul si care incerca sa se controleze. Nu in buzunare, sa-si controleze rasul. Ce dracu sa faca oamenii? Citesc si ei ce scriu redactorii.

Cica l-au prin pe asta cu 10 grame si ca vindea “drogul numit iarba” la 50 RON/g. Mai mult, cica ar fi zis cineva ca facea petreceri in casa de la Breaza. Grav, zic eu! Pai tu, om care canta hip-hop, iti faci casa le Breaza ca sa nu te odihnesti in ea? Cui naiba i-ar trece prin cap sa faca petreceri in propria casa de la Cucuietii din deal?

Imi si imaginez cum s-au gandit militienii sa-l salte pe Cheloo. Stateau ei asa linistiti la sectie si crapa fierea in ei de invidie pe Godina si celebritatea lui repetand in gand aceeasi rugaciune cu iz de dorinta “tu-l in cur pe ma-sa cu cartea lui cu tot de spagar”. Brusc, unuia i-a inmugurit in mecla ideea ca ei ar putea face mai mult. Daca Godina a scapat Romania de cativa “jmecheri” mititei care o ardeau mafiot pe principiul ca nu-i poate atinge nimic, ei de ce nu ar putea sa scape Romania de ceva traficanti de droguri?

Mergand pe firul logic, au zis ca este cazul sa-l creada pe Cheloo care urla de 20 de ani ca fumeaza iarba, ruleaza, planteaza, o tireaza de preferat in piept, o stropeste, o ingrijeste, o taie si ce dracu ii mai face ca nu mai stiu versuri. Probabil ca unul mai perspicace a tinut minte ca zicea autorul intr-o melodie ca “nu cumparam, plantam”. Deci, muie! Asa e cantecul. “Plantam, nu cumparam, asa ca sigur vindem organizat intr-o retea in toata regula” s-au rostogolit gandurile in capul lor cu acelasi zgomot pe care il face o basina zdravana intr-o pestera.

Totusi, de ce Cheloo? Ombladon are moaca de om mai cuminte? Freaka pare a fi Amish?

Dau din cap pe Parazitii, stiu versuri chiar si din primele lor albume, ascultam inca din clasa a sasea in tren la casetofon cu baietii cand mergeam in cantonamente. Nu sufar totusi ca unul sau altul e saltat de militieni, pentru ca pana la urma este ilegal sa vinzi, sa cumperi, sa cultivi, sa fumezi iarba. Legea e lege, cacat!

As mai glumi un pic, dar probleme mele sunt altele. Vad cum ne facem ca facem treaba din nou. Il legam pe Cheloo pentru “iarba” dar ignoram incercarea de a afla de unde dracu isi iau heroina si cocaina boschetarii de la Gara de Nord? Sunt aia cumva atat de precauti si de inteligenti incat nimeni nu poate dovedi ca acolo se consuma la greu? Cum rahat explica politia faptul ca spitalele primesc boschetari cu supradoza aproape zilnic? Nu stim de unde sa-i luam? Pai nu e ca si cum ar pleca in vacante la Saint Tropez cu lunile si nu dai de ei. Serios, stam ca proastele si ne intrebam cine a pus cacat pe clanta.

Daca un consumator sau traficant trebuie sa cante 20 de ani despre asta ca sa fie prins, inseamna ca militienii nostri sunt mai prosti decat Mos Craciun. Ori asta, ori asta e diferenta intre spaga si absenta ei.

Trecem inevitabil datorita genului asta de ineptii de la droguri la durerile noastre zilnice. Pentru ca totul s-a rezolvat, ajungem la monumentul cacatului cu mot in cinstea victimelor de la Colectiv. Nu ma intelegeti gresit, daca oamenii raniti primeau tratamentul cuvenit fara o portie de “nu avem bani de tratamente”, daca autoritatile nu i-ar fi pacalit cu acel ajutor de la stat, daca toate lucrurile in zona aia erau ok, mai ziceam sa dai 70.000 euro chiar si fara licitatie. Merita oamenii aia cate zece monumente fiecare, insa nu merita sa scuipam pe memoria lor facand mizerii din astea. Romania le onoreaza memoria cu un monument dat pe spaga la suprapret si prin 64 de ciresi japonezi intre gratare.

Dragii mosului, Romania nu mai are asadar probleme. Scapam noi si de campania asta electorala, o traim si pe urmatoarea, dupa care ne intoarcem la linistea noastra de rahat.

Cine este fericit cu asta? Pai astia doi. Ei suntem noi in ochii statului. Niste rupti in cur care functioneaza pe paine, circ si Mega Mall Pantelimon.

Screen Shot 2016-03-31 at 16.43.03

 

 

Facebooktwittergoogle_plus

Written by Dan Olaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Facebook