De la Banicioiu la Voiculescu

Voiculescu asta bun zic, nu cel din inchisoare. Uite, poate ca asta este o sansa buna de a reabilita numele Voiculescu in Romania. Vorbesc despre proaspata numire a lui Vlad Voiculescu in fruntea Ministerului Sanatatii.

Am asteptat pana astazi cand avea sa devina realitate cu ceremonii si tot ce trebuie pentru a crede cu adevarat ca se intampla. Inca nu reusesc sa-mi stapanesc entuziasmul, dar nu ai cum sa nu te bucuri ca un copil cand in sfarsit Romania da semne de viata.

Nu, nu o sa traim mai bine, nu ne vor creste salariile, nu se vor micsora taxele si nici doamnele de la ghiseul unor institutii publice nu vor fi mai dragute, dar astazi s-a intamplat un lucru istoric. Poate ca afirmatia este un pic hazardata, insa mi-o asum.

Scriam acum ceva vreme despre oameni din umbra nominalizandu-l pe Vlad printre ei pentru ce a facut cu Reteaua Citostaticelor si nu numai. Aveam inca pe de atunci convingerea ca nimeni in lumea asta nu este imaculat si ma uitam la personajul asta cu indoiala pentru ca parea sa fie prea bun pentru a fi adevarat.

Mi-am dat seama in sfarsit care-i partea intunecata a lui Vlad Voiculescu. Ii place sa se imbrace vara de vara timp de 5 sau 6 saptamani in costumul lui Batman. Fara misto! Se imbraca in costumul lui Batman si asteapta saptamanal 20-25 de copii langa un microbuz in ceea ce in restul anului este casa parintilor lui. Parintii nu zic nimic, pentru ca baiatul face bine, insa toata curtea lor este de cativa ani locul de desfasurare a unei tabere pentru copii.

Cam atat si cu partea lui intunecata. Daca Batman avea costumul alb si liliecii traiau pe plaja nici nu mai discutam acum despre o parte intunecata.

De astazi Vlad Voiculescu este Ministrul Sanatatii in Romania. Anul trecut pe vremea asta aceasta functie era detinuta de catre Nicolae Banicioiu. Mai este nevoie de alte comentarii?

Va avea putin timp, mult prea putin, insa putem sa speram ca nu ne vom mai intoarce la dinozaurii si dinozaurasii pusi politic dupa alegerile de la sfarsitul anului. Stiu, cu o floare nu se face primavara. Mai stiu si ca Vlad poate sa fie si solutia de inchis gura oamenilor care arata insistent cu degetul coruptia institutiilor din Romania. Acelasi Vlad nu are o bagheta magica bazandu-se doar pe profesionalismul lui si mai ales pe bunul sau simt. Ar trebui sa fie suficient intr-o lume normala.

Totusi, de la Banicioiu la Voiculescu… E ceva, nu?

Sursa foto : romaniatv.net

Sursa foto : romaniatv.net

 

Facebooktwittergoogle_plus

Written by Dan Olaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Facebook