Cu tremur

Recunosc acum ca incep sa raman fara speranta. Am iesit seara de seara, in doua seri fie si macar pentru o ora, pentru a opri “miseleasca” data de catre  PSD prin Guvernul Romaniei, apoi pentru a cere din toti rarunchii ca cei care au indraznit sa-si bata joc de o tara intreaga sa plece si sa se duca intr-o vagauna intunecata cu bani cu tot, dar sa nu mai auzim vreodata de ei.

Am urmarit ieri discursul Presedintelui Romaniei ( nu al CJ Teleorman sau al unui presedinte de scara de bloc ) tratat cu atata nesimtire de catre scursurile care umplu scaunele Parlamentului. Am oprit alaturi de colegii mei tot ce faceam si ne-am uitat cu acelasi interes cu care am fi urmarit o finala a unui Mondial de fotbal in care ar fi jucat Romania.

Am urmarit astazi transmisiunea in direct a sedintei din Parlament in care a fost respinsa motiunea de cenzura initiata de catre opozitie. Am vazut ca ALDE PSD nu au inteles nimic. Am vazut ca la avertismentul plin de indignare dar si cumpatare al sefului de stat, parlamentarii au decis sa raspunda cu jeg si mistouri. Comedy Central ar fi trebuit sa preia transmisia si sa o puna sub titlul de “roast”.

Tremur! Nu ma va afecta maine sau poimaine direct. Nu e ca si cum am contracte cu statul in derulare si voi muri fara ele. Nu este vorba despre banii din buzunarul meu. Nu acum sau maine. De descurcat ma voi descurca asa cum am facut-o pana acum. Chiar daca unii sau altii vor creste intr-un an cat altii in 10 datorita rudelor sau prietenilor de prin anumite locuri si vor reprezenta o forta mai mare decat mine in fata clientilor, ma voi descurca. Nu asta este problema mea azi, desi este una imensa.

Nu stiu despre voi, insa eu tremur pentru ca sincer nu mai stiu cum sa reactionez la atata nesimtire, la sfidare, la ridicarea acestor “calitati” la rang de comportament obisnuit al celor care ne conduc.

Oamenii din Piata Victoriei nu sunt toti juristi ca sa propuna guvernului solutiile salvatoare. Oamenii din Piata Victoriei nu mai vor sa fie tratati cu jigniri, dispret, mistouri. Cand oamenii pe care ii platesti din taxele tale fac misto de tine, te fura si te scuipa pentru ca se simt indreptatiti de un vot, cum reactionezi? Cum reactionezi cand tot ei, desi i-ai votat ( pentru ca i-a votat cineva ) iti explica scenarii SF in care tu trebuie sa accepti mizeriile lor pentru ca nazistii vanzatori de copii sa nu iti fure tara. WTF?!

Nu mai este de mult timp vorba despre OUG, ci despre bun simt. BUN SIMT! Mai stie cineva ce mama dracului este bunul simt?

Ala pe care il aplicam si ignoram in functie de cum ne convine. Ala de care unii au uitat pe 11 decembrie cand pur si simplu era nevoie sa-si miste cururile din case si sa voteze, ala pe care incercam sa-l impunem in piata acum, acelasi pe care insistam sa-l oferim fiind pasinici si protestand exemplar pentru o lume intreaga.

Ce ne facem acum? Ori ne facem ca ploua ca de fiecare data crezand in victorii iluzorii, ori stam in nenorocita aia de piata pana cand vor disparea mizerabilii astia, pana la capat. Cum vor disparea ( te asigur, bai, Dragneo, ca asa se zice si scrie ), ramane sa decidem noi si nimeni altcineva.

Eroi sau nu, patrioti sau nu, va trebui curand sa luam decizii importante pentru noi. Va veni clipa in care va trebui sa ne decidem ce facem mai departe pentru ca in joc, fara pic de iz patetic, este viitorul copiilor nostri ( da, Dragneo, se scrie cu un singur “i” ). Alexandrina are aproape 6 luni, asa ca am ceva timp la dispozitie 😉 si #rezist

Stima de sine este ceea ce trebuie sa aparam in aceste zile. Nu patim nimic daca iesim sa ne strigam nemultumirea imensa in strada, asa ca va implor, haideti sa nu ne mai lasam calcati in picioare de ei, haideti sa fim multi si sa ne facem auziti! Vorba pietei, iesiti din casa daca va pasa! Altfel … ne maritam soarta.

Facebooktwittergoogle_plus

Written by Dan Olaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Facebook