Noi, manipulatii

Am ajuns sa nu mai radem instant la orice tampenie pentru ca nu suntem convinsi ca cineva nu a dat-o ca fiind “pe bune”. Raspundem automat cu “pe bune sau e la misto?”. Pai da, pentru ca de a lanterna telefonului care consuma minute pana la 30 RON/caine, atacuri psihotronice, copii vanduti ca sa-si ia presedintele case si faptul ca vor sa ne dea pe toti afara ca sa conduca ei tara … ( gigantic nonsens …sa conduci o tara goala nu pare prea smecher ) nu-ti mai vine sa razi la orice gluma.

Venim in Piata Victoriei ca la un al doilea job, doar ca asta-i neplatit. Speram sa se plateasca mai incolo prin inlaturarea jivinelor care populeaza Palatul Parlamentului si Palatul Victoria. Nu cu bani.

Avem haine misto, unii dintre noi, pentru ca suntem romani si ne place sa punem “firme” pe noi. Chiar daca nu mergem la munte sa ne dam cu placa, ne prind tare bine acum la proteste.

Majoritatea avem joburi si multa treaba pe care o lasam pentru a urla la cladiri goale seara de seara. Pentru toti.

Am vrea cu tarie sa-i spanzuram pe fiecare dintre ei, da nu o facem pentru ca … nu se face. Incepem de la certitudinea ca nu suntem animale. Si nu suntem.

Topaim, strigam, facem haz de necaz, scriem pancarte care mai de care mai directe sau subtile. Pentru ca asa se face. Am vrea sa-i spanzuram, dar …nu se face.

Inca asteptam banii de la Soros. Nici macar nu e amuzant.

Am inceput la un moment dat sa ne uitam la RTV si la Antena3 din curiozitate in urma protestelor pentru a vedea daca enormitatile debitate cu viteza luminii exista. Am luat apoi o pastila pentru dureri de cap, am stins televizorul, am fumat vreo patru sau cinci tigari in bucatarie sau pe balcon si am incercat apoi inca doua ore sa adormim.

Tot noi, manipulatii, suntem victime ale atacurilor psihotronice . Nu prea avem cum sa ne dam seama daca suntem, din moment ce suntem victime, nu? Drept e ca nici nu putem avea incredere in cei care ne zic asta. Nu stiu, sa fie de la faptul ca au doar un dinte in gura si miros a bautura, ca pe langa atacuri psihotronice au mai depistat si ceva implicatii reptiliene, habar nu am. Ceva imi spune ca suntem bine totusi.

Vom avea parte de socul vietii daca viitorul apropiat va aduce dovezi ale faptului ca cei din  PSD au avut tot timpul dreptate, inclusiv Mircea Badea. El nu e in PSD, dar spune ca are intotdeauna dreptate. Foarte bun, cel mai bun! 😉

Suntem constienti de faptul ca este o lupta grea, dar suntem atat de determinati incat …nu intram peste ei sa-i spanzuram. Nu se face.

Incepem sa avem incredere unii in altii. Incepem sa ne respectam unii pe atii. Incepem sa ne zambim, sa ne salutam, sa ne simtim puternici impreuna cu ceilalti. Suntem inceputul unui popor asa cum il visam de 27 de ani, un popor prezent, activ, interesat, curios, inteligent, informat, un popor cu o voce puternica.

Am incredere in noi. Desi simt in fiecare zi ca sperantele mor, seara ma incarc alaturi de oameni nemanipulati, frumosi si cu bun simt. Asa #rezist eu.

Ne vedem diseara in piata!

 

Facebooktwittergoogle_plus

Written by Dan Olaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Facebook