This guy

Din prima seara a protestelor s-a aflat printre sutele de mii, zecile de mii, miile, sutele apoi zecile de protestatari din Piata Victoriei. Inca mai este acolo seara. Eu mai sunt acolo doar cu gandul planuind in secret fata de mine ca sa nu ma simt prost ca voi merge atunci cand ies si mai multi oameni. Pff!!!

Cu siguranta stiti pe cineva care nu a lipsit din piata si merge in continuare acolo ca sa tina blestemata aia de flacara aprinsa pentru noi. Poate stiti pe cineva care stie pe cineva.

Ne-am revazut la proteste dupa aproape un an. In anul ala in care ne vazuseram ultima data pusesem capat unei serii de vreo 7 sau 8 ani in care nu am mai stiut unul despre celalalt.

El tot gras, eu tot asa. Inca nu ma crede ca seamana cu Mathew Perry gras.

A venit intr-o zi pe la mine la birou sa mai stam de vorba despre supararea noastra comuna. Eu, mai pesimist, el mai determinat. Asa a fost mereu cu orice chestie. E un tip care a invatat regulile “the hard way” si am apreciat mereu la el faptul ca a stiut sa invete din calea asta grea.

Ne-am tot enervat cu toate stirile astea false date prin Romania Tv si Antena 3, cu toate declaratiile de rahat ale politicienilor si, mai ales, cu toate jignirile care ne-au fost aduse noua, cei care am fost in Piata Victoriei. Nu-i mare bascalie, ca nu e ca la Revolutie, pur si simplu a trebuit sa ne miscam cururile din casa, insa Piata Victoriei a inceput sa insemne ceva pentru noi.

l-am intrebat daca vede vreo iesire din toata situatia asta si mi-a spus ca daca nu exista iesire trebuie sa o facem noi. Munceste in fiecare zi pe doua fronturi cel putin, unul care ii aduce bani ( jobul lui ), celalalt care il asigura ca va avea viata pe care si-o doreste in tara pe care si-o doreste, Romania.

Am incercat sa-l conving cu argumente destul de pertinente ca ar fi mai bine pentru noi si familiile noastre tinere sa ne ducem spre alte tari si ramanem acolo. Mi-a raspuns in felul lui enervant de ancorat in realitate ca nu asta este solutia. Este adevarul asta de rahat pe care il stim toti si ne e teama sa il recunoastem, dar pe care tipul asta il spune fara sa clipeasca.

Seara de seara a strigat, a cantat, a impartit insigne, a fluturat tricolorul, apoi a ajuns acasa, si-a ajutat sotia insarcinata sa faca baie Ioanei ( fetita lor ), apoi a mers la birou, a ajuns iar in piata si tot asa.

Daca ma intrebi despre proteste si despre ce se mai intampla primul nume care imi vine in cap este al lui, Andi Cârlan.

Cu siguranta ati vazut numele asta pe toate grupurile, fie ca vorbim despre Coruptia Ucide, #Rezistenta, 600000 pentru Romania sau chiar pe grupuri utile destinate parintilor. Am vrut sa va confirm doar ca omul exista si ca e asa cum e pe Facebook, determinat, corent si bine intentionat.

Am tot asteptat ziua asta pentru a-i oferi un soi de recunoastere pentru ceea ce face el cu timpul lui pentru noi. Astazi pentru ca este si ziua lui. Pentru ca pot si am unde. v-as sfatui sa oferiti acelasi tip de recunoastere amicilor care inca mai sunt acolo pentru noi toti. Apoi sa mergem sa ne reintalnim cu ei in Piata sau oriunde se lupta pentru o Romanie in care sa vrem sa ne crestem copiii.

La multi ani, grasule! Ce sa zic, #rezista ca-ti facem statuie!

This slideshow requires JavaScript.

Facebooktwittergoogle_plus

Written by Dan Olaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Facebook